Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Είσφρυση όνυχος

Είσφρυση όνυχος συμβαίνει όταν το άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου. Μπορεί να υπάρχει πόνος, ερυθρότητα και οίδημα γύρω από το νύχι. Το δέρμα γύρω από την περιφέρεια ενός νυχιού μπορεί να γίνει ερυθρό και να μολυνθεί. Συνήθως επηρεάζεται το μεγάλο δάκτυλο, αλλά οποιοδήποτε δάκτυλο μπορεί να εισφρύσει.

Είσφρυση όνυχος μπορεί να συμβεί όταν εφαρμόζεται επιπλέον πίεση στο δάκτυλο. Συνήθως η πίεση οφείλεται σε παπούτσια που είναι πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά. Εάν περπατάτε συχνά ή συμμετέχετε σε αθλήματα, ένα παπούτσι που είναι λίγο σφιχτό μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Κάποιες δυσμορφίες του ποδιού ή των δακτύλων μπορούν να θέσουν επιπλέον πίεση στα δάκτυλα.

Ο λανθασμένος τρόπος κοπής των νυχιών είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος. Μην κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά. Χρησιμοποιήστε την άκρη του δακτύλου ως οδηγό για το κατάλληλο μήκος νυχιών. Το νύχι δεν πρέπει να είναι πιο μέσα από την άκρη του δακτύλου, ακόμη και εάν υπάρχει ελεύθερο άκρο νυχιού. Τα νύχια και οι άκρες τους πρέπει να κόβονται σε ευθεία και όχι κυκλικά. 
Χρησιμοποιήστε λίμα νυχιών για να ομαλοποιήσετε τις γωνίες των νυχιών χωρίς να τις κόψετε.

ingrown toe nail cyprus 1.jpgingrown toe nail cyprus 2.jpg


Η χειρουργική θεραπεία του προβλήματος ονομάζεται μερική ονυχεκτομή και γίνεται με τοπική αναισθησία. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, ο πλαστικός χειρούργος θα κόψει κατά μήκος το άκρο του νυχιού, εκεί όπου το δέρμα αναπτύσσεται πάνω από το νύχι. Αυτό το τμήμα αφαιρείται. Με  ηλεκτρικό ρεύμα ή μια άλλη μικρή πλαστική επέμβαση  καταστρέφεται  ή αφαιρείται η περιοχή από όπου μπορεί να αναπτυχθεί ένα νέο νύχι η λεγόμενη μήτρα. Έτσι εμποδίζεται η μελλοντική ανάπτυξη αυτού του τμήματος του νυχιού. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, ενώ η βάδιση επιτρέπεται άμεσα. Η πλήρης ίαση επέρχεται σε 2-3 εβδομάδες, ενώ οι υποτροπές, όταν έχει εφαρμοστεί η σωστή τεχνική, αποφεύγονται τα στενά παπούτσια και τα νύχια κόβονται σωστά, είναι πάρα πολύ σπάνιες.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Υπερβολικός ιδρώτας


Press here for English

Η υπεριδρωσία είναι η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους αδένες του δέρματος. Η αιτιολογίας της είναι ακόμη άγνωστη και η παραγωγή ιδρώτα μπορεί να φτάσει μέχρι και 5 φορές περισσότερο της κανονικής. Μπορεί να επηρεάσει όλο το σώμα αλλά συνήθως εντοπίζεται στις μασχάλες, στις παλάμες ή στο κάτω μέρος των ποδιών. Είναι μια ενοχλητική κατάσταση και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ασθενή.

Οι συχνότερες θεραπείες που χρησιμοποιούνται είναι:

Τοπικά Σκευάσματα: Τα Άλατα αλουμινίου αποτελούν το πιο δραστικό τοπικό σκεύασμά αλλά είναι αποτελεσματικό μόνο σε ήπιες περιπτώσεις και η διάρκεια δράσης του περιορίζεται συχνά σε 48 ώρες.

Αντιχολινεργικά φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα και μειώνουν τη δραστηριότητα των νεύρων που περιβάλλουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Δυστυχώς όμως επιδρούν σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα και μπορούν να προκαλέσουν ξηροστομία, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, ταχυκαρδία μέχρι και σύγχυση.

Χειρουργικές επεμβάσεις: Η χειρουργική θεραπεία μπορεί να είναι μόνιμη λύση, όμως έχει σοβαρές παρενέργειες και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Για αυτό και συστήνεται μόνο σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στις υπόλοιπες μη επεμβατικές θεραπείες.

Στην μασχάλη μπορεί να γίνει τοπική αφαίρεση των ιδρωτοποιών αδένων με εκτομή δέρματος, απόξεση, και λιποαναρρόφηση. Συχνότερα προβλήματα είναι οι δύσμορφες ουλές αλλά και η επανεμφάνιση του προβλήματος. Για τις παλάμες χρησιμοποιείται η συμπαθεκτομή. Γίνεται προσωρινός αποκλεισμό ή πλήρη διατομή του νεύρου που ελέγχει τους ιδρωτοποιούς αδένες. Επιπλοκές μεταξύ άλλων είναι η αντιδραστική υπεριδρωσία (υπερβολικός ιδρώτας σε άλλη περιοχή), νευραλγία και γευστική εφίδρωση (εφίδρωση προσώπου μετά από ερεθιστικό φαγητό).

     Περιοχή που θα γίνει το Botox                              Χρωματισμός Περιοχή

BOTOX: Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες και προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση. Για αυτό και θεωρείται από πολλούς ειδικούς σαν η πρώτη επιλογή. Το Μπότοξ παραλύει προσωρινά το νεύρο που διεγείρει τους αδένες που παράγουν τον ιδρώτα.

Αρχικά εφαρμόζεται στην περιοχή διάλυμα ιώδιού και άμυλου. Λόγο μιας αντίδρασης μεταξύ του διαλύματος και του ιδρώτα, η περιοχή χρωματίζεται μαύρη -βυσσινί. Έτσι γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιες περιοχές θα πρέπει να γίνει η έγχυση. Η ποσότητα Botox που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής. Χρησιμοποιούνται πολύ μικρές ενέσεις για να περιοριστεί ο πόνος του τσιμπήματος.  Η θεραπεία διαρκεί περίπου 6 έως 9 μήνες και μετά χρειάζεται επανάληψη.

Κόστος Θεραπείας με Botox: 400 – 450 ευρώ.

Τηλ: 25107711
ps4cyprus@gmail.com

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι η ανάπτυξη στους άνδρες μαστού που είναι μεγαλύτερος από εκείνον που συνήθως υπάρχει και μπορεί να δημιουργήσει ένα έντονο ψυχολογικό πρόβλημα.

Υπάρχουν 4 βαθμοί ταξινόμησης.
Βαθμός I: Μικρός, ορατός διογκωμένος μαστός, χωρίς χαλάρωση του δέρματος.
Βαθμός IIA: Μέτρια διογκωμένος μαστός ,χωρίς χαλάρωση του δέρματος
Βαθμός IIB: Μέτρια διογκωμένος μαστός με χαλάρωση του δέρματος.
Βαθμός III: Αρκετά διογκωμένος μαστός, με μεγάλη χαλάρωση του δέρματος


Η χειρουργική θεραπεία εξαρτάτε από τον βαθμό του προβλήματος και γίνεται αφού αποκλειστούν αίτιες όπως ορμονικές διαταραχές, και λήψη φαρμάκων. Στους βαθμούς Ι και ΙΙΑ συνήθως μια λιποαναρρόφηση μπορεί να επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις όμως που υπάρχει περίσσεια δέρματος (ΙΙΒ-ΙΙΙ) αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά και έτσι παραμένουν κάποιες ουλές.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τοπική αναισθησία ,χωρίς ουλές,γρήγορη αννάρωση και χωρίς  ιδιαίτερες επιπλοκές.Οι άλλες μεθόδοι είναι πιο επεμβατικές και γίνονται συνήθως με γενική αναισθησία.

Η θεραπεία με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης κοστίζει συνήθως μεταξύ 2000 -2500 ευρώ.

ps4cyprus@gmail.com
Τηλ: 2510771
Για περισσότερες πληροφορίες 

                                

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Endoscopic mid-face lift


As we age, gravity and fat deflation rob us of facial fullness. One area in which these effects can be seen is the midface area. This is the area from the lower eyelids to the nasolabial folds, (the lines from the nose to the corner of the mouth). Over time, the mid-face area descends and loses volume (flattens). This can make us appear more tired or older than we are.

An endoscopic mid face lift is designed to specifically address the cheeks, nasolabial folds, and to some degree, the area below the eyes. Surgery is performed under general anesthesia. The incisions are placed unnoticeably within the hairline of the temple area and on the inside of the mouth. With the use of the endoscope, the fat pads of the cheeks will be repositioned up and anchored with special sutures, over the cheekbones where they belong. This will reverse the first signs of aging and restore the youthful contour of the face.



As the mid face lift involves fewer regions than a full face lift the recovery time is shorter and the healing is faster. Pain and discomfort is not usually severe and this typically fades over a couple of days. Notice that this procedure cannot treat or modify the lower face (jowls) and neck making a full facelift for these areas necessary.

Contact us for more information