Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική, είναι μια χειρουργική διαδικασία που αφαιρεί  το υπερβολικό δέρμα και το λίπος από τη μέση και χαμηλότερη κοιλία και σφίγγει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Η διαδικασία μπορεί να μειώσει εντυπωσιακά την εμφάνιση μιας φουσκωμένης και χαλαρής κοιλίας.

Ιδιαίτερα  στις γυναίκες λόγο των πολλών εγκυμοσύνων, οι κοιλιακοί μυς και το δέρμα τεντώνουν πέρα από το σημείο όπου μπορούν να επιστρέψουν στο κανονικό. Δυστυχώς αύτη η χαλαρότητα δεν διορθώνεται ούτε με την γυμναστική αλλά ούτε και με την δίαιτα,.

Η  κοιλιοπλαστική παίρνει συνήθως δύο έως τρεις ώρες, και  απαιτείται  ολική αναισθησία. Γίνεται μια μακριά τομή , ακριβώς επάνω από την ηβική περιοχή, που μπορεί να φτάσει  από το ένα κόκαλο ισχίου στο άλλο, αναλόγως με την χαλαρότητα που υπάρχει.  Μια δεύτερη τομή ελευθερώνει τον ομφαλό από τον περιβάλλοντα ιστό. Τα δέρμα χωρίζεται από τον κοιλιακό τοίχωμα μέχρι τα πλευρά και αποκαλύπτονται οι κάθετοι μυς. Αυτοί οι μύες σφίγγονται καθώς τραβιούνται κοντά μεταξύ τους και ράβονται στη νέα θέση τους. Αυτό παρέχει ένα σταθερότερο κοιλιακό τοίχωμα και στενεύει την γραμμή της μέσης. Το περισσευούμενο δέρμα αφαιρείται και τέλος οι τομές ράβονται.

                            abdominoplasty.jpg

Αν και η τομή δεν εξαφανίζεται ποτέ εντελώς συνήθως κρύβεται κάτω από τα ρούχα και δεν αποτελεί πρόβλημα. Η κοιλιοπλαστική  είναι και ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος για αφαίρεση των ραγάδων που βρίσκονται κάτω από τον ομφαλό αφού συνήθως οι άλλες θεραπείες δεν δίνουν καλά αποτελέσματα και  χρειάζονται πολλές επαναλήψεις.


                                 

www.plasticsurgery4cyprus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου