Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Click here for english.

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για αφαίρεση λίπους από επίμονες περιοχές που δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές μεθόδους απώλειας βάρους. Με την  τεχνική διόγκωσης (tumescent)  η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία.

Αρχικά γίνεται ένεση υγρού που περιλαμβάνει  ενδοφλέβιο διάλυμα άλατος, λιδοκαϊνης (τοπικό αναισθητικό) και αδρεναλίνη (φάρμακο που συσπά τα αγγεία του αίματος στην περιοχή ) και το υγρό αφήνεται να δράση για 30 με 60 λεπτά.  Έτσι επιτυγχάνεται μούδιασμα της περιοχής και  η λιποαναρρόφηση γίνεται χωρίς να χρειάζεται άλλη επιπρόσθετη νάρκωση. 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης και να επιστρέψει στο σπίτι του.Η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη. Επίσης αποφεύγονται διαφορές παρενέργειες της νάρκωσης όπως εμετοί και ζαλάδες.Οι τομές που χρησιμοποιούνται είναι πολύ μικρές και δεν είναι ορατές.

Οι συχνότερες περιοχές στις οποίες γίνονται λιποπλαστικές  είναι το πλάγιο και το έσω των μηρών, τα γόνατα, η περιοχή της κοιλιάς και ο λαιμός (διπλοσάγονο).


Το κόστος συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2000-2500 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου