Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μεσοθεραπεία


Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική κατά την οποία εγχύονται με ενέσιμο τρόπο διάφορες  ουσίες μέσα ή κάτω από το δέρμα. Οι εγχύσεις αυτές είναι πολλαπλές και μπορεί να αφορούν μικρές ή μεγάλες περιοχές.  Τα υλικά, που χρησιμοποιούνται από τον πλαστικό χειρουργό περιλαμβάνουν  συνήθως πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ.

Ο τοπικός  τραυματισμός του δέρματος και η υπεραιμία που δημιουργείται  σε συνδυασμό με την έγχυση των  σκευασμάτων  διεγείρουν τους ινοβλάστες και επιταχύνουν την παράγωγη ελαστίνης και κολλαγόνου. Ακόμη η χρήση  του υαλουρονικόύ οξέος  έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό μέσα στο δέρμα  και να το ενυδατώνει. Έτσι, παρατηρείται με μία βελτίωση της υφής του δέρματος, το οποίο γίνεται πιο λείο, πιο φωτεινό πιο ελαστικό και οι πολύ μικρές ρυτίδες γεμίζουν και έτσι εξαφανίζονται.

Η διαδικασία γίνεται αφού πρώτα τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στο πρόσωπου. Η ενόχληση κατά την διάρκεια  της εφαρμογής  είναι πολύ μικρή επειδή οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές . Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του πολλές φορές ακόμα και την ίδια μέρα. Όπως και να έχει όμως, την επόμενη μέρα πάντα είναι παρουσιάσιμο. Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από μερικές ημέρες. Συνιστάται το άτομο αυτό να κάνει δύο ή τρεις επαναλήψεις, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματός του. Ακόμη και με τη μία φορά όμως θα δει βελτίωση στην υφή του δέρματος.

Δρ Ιωάννης Γεωργίου 
Πλαστικός Χειρούργος Κύπρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου