Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επεμβάσεις Προσώπου



Με την πλαστική χειρουργική προσώπου μπορούν να αποκατασταθούν οι λειτουργικές βλάβες, τις οποίες παρουσιάζει ένα πρόσωπο και συγχρόνως να βελτιωθεί αισθητικά η εμφάνισή του. Διορθώνονται ή εξαλείφονται δυσμορφίες, παραμορφώσεις και αντιαισθητικά χαρακτηριστικά προσώπου, τα οποία είτε υπάρχουν εκ γενετής είτε εμφανίζονται λόγω της γήρανσης ή μετά από ατύχημα.

Έτσι λοιπόν, η αισθητική πλαστική χειρουργική προσώπου αποσκοπεί στη διατήρηση ή δημιουργία προσώπου με φυσικά χαρακτηριστικά, τονίζοντας τα ωραία σημεία του και εξαλείφοντας τις ατέλειες του, χωρίς όμως να προκαλεί βλάβη στη φυσιολογική λειτουργία και κινητικότητα του.

H πλαστική χειρουργική είναι συνδυασμός επιστημονικής γνώσης, δεξιοτεχνίας στα δάχτυλα, τέχνης και καλλιτεχνίας. Απώτερος στόχος της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής είναι η καλύτερη δυνατή βελτίωση της εμφάνισης, με προσπάθεια ρεαλιστικής προσέγγισης στην τελειότητα.


H βελτίωση, η οποία επιτυγχάνεται στην εμφάνιση μετά από επιτυχημένη πλαστική επέμβαση, είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει ψυχολογικά το άτομο αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή του, την αυτοεκτίμησή του και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, όμως αυτό δεν αποτελεί πανάκεια ή μαγική λύση στα πάσης φύσεως προσωπικά ή κοινωνικά προβλήματά του.

Eπίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο βαθμός επιτυχίας μιας επέμβασης εξαρτάται όχι μόνο από τη γνώση, τις χειρουργικές ικανότητες και την εμπειρία του χειρουργού, αλλά και από την ηλικία, την κατάσταση υγείας, την υφή των οστών και χόνδρων, την ποιότητα του δέρματος του χειρουργημένου, καθώς και από τη συνεργατικότητα, την οποία θα επιδείξει ο χειρουργημένος με το χειρουργό του, πριν και μετά την εγχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου